Portfolio
Als journalist en tekstschrijver werk ik voor verschillende opdrachtgevers. Zoals Jumbo Supermarkten, DPG Media en Rijkswaterstaat. Bekijk mijn portfolio.
journalist, tekstschrijver, copywriter, redacteur, vertalingen
15850
page-template-default,page,page-id-15850,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Jumbo

Van een inspiratiepagina over paprika tot een blog over satésaus en een artikel over het verschil tussen kruid- en pepernoten. In opdracht van Write Now Communicatie schrijf ik content voor de website van supermarktketen Jumbo. Allemaal om de consument te inspireren en enthousiasmeren met de producten uit de winkels aan de slag te gaan.

DPG Media

Als journalist bij DPG Media werk ik onder andere voor de titels AD, BN DeStem en PZC. Zo schreef ik al over de rampzalige gevolgen van corona op de economie van Curaçao, portretteerde ik de Zeeuwse digital nomad Alex Malone, en verzorg ik vaste rubrieken, als ‘Zuiderburen’, ‘Eens een Zeeuw, altijd een Zeeuw‘ en ‘Doordeweeks & in het weekend‘. In de zomer van 2019 had ik mijn eigen serie: ‘Op avontuur in Zeeland’.

DRV Accountants & Adviseurs

Voor DRV Accountants & Adviseurs kruip ik in de rol van de bedrijfsjournalist. Ik teken de verhalen op van ondernemers in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland en interview personeelsleden over hun ervaringen op de werkvloer. Met het doel om zowel nieuwe klanten als medewerkers te werven. Voorbeelden daarvan zijn de interviews met Timmermans Verspaningstechniek, Stichting Inzet voor Zorg en Kastenstudio Zeeland.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat Zee en Delta renoveert de komende jaren maar liefst 28 verschillende bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Accurate communicatie over de werkzaamheden is bij een project van dit formaat van groot belang. Daar draag ik – onder de vleugels van communicatiebureau Tappan – een steentje aan bij. Door onder andere teksten te schrijven voor de nieuwsbrieven, social media en het e-zine.

Tips Thailand

Blogs schrijven over activiteiten, verblijfplaatsen en bestemmingen in Thailand. Dat is wat ik doe voor reiswebsite Tips Thailand. Engelstalige bloggers leveren de informatie aan die ik vertaal én verwerk ik in vlot geschreven Nederlandse teksten, passend bij de doelgroep. Over bijvoorbeeld de fijne wijk Soi Rambuttri, de kustlijn van Khao Lak en de drijvende markt in Amphawa.

Red Bull

Omdat ook de lokale consument op haar wenken bediend wil worden, schakelt Write Now Communicatie mij geregeld in voor het vertalen van de Engelse copy naar het Nederlands. Daarbij houd ik oog voor de leesbaarheid. Zo schreef ik bijvoorbeeld artikelen over het Red Bull Junior Team, durfal Felix Baumgartner en het snelste schaatssport ter wereld: Red Bull Crashed Ice. 

KLM Flying Dutchman

Als reislustig journalist en tekstschrijver is er haast geen toepasselijkere titel om voor te schrijven dan Flying Dutchman van KLM. Vereerd was ik dan ook dat Hearst Magazines mij vroeg een cityguide te maken over Willemstad, voor de decembereditie van 2019. Een fantastische kans om mijn liefde voor het eiland Curaçao te combineren met mijn passie voor schrijven.

Havenkrant

Ga ik de ene keer op reportage naar Rail Service Center Rotterdam. Geef ik de andere keer invulling aan een kinderpagina. Kortom: het werk dat ik in opdracht van bedrijfsjournalistiek bureau Maters & Hermsen doe voor de Havenkrant – hét medium voor iedereen die in en rondom het Rotterdamse havengebied woont – is hartstikke afwisselend.

ADR Marketing

Journalistiek heeft een prijs. Om lezers dat in te laten zien, geef ik in opdracht van ADR Marketing een kijkje achter de schermen bij regionaal dagblad PZC. Ik vraag de cartoonist het hemd van het lijf over zijn prenten, ga in gesprek met de redactiechef over het thema 75 jaar bevrijding en interview een journalist over de gemaakte afwegingen bij zijn verslag van een ruzie tussen twee tieners.

Elodit.nl

Elodit.nl is mijn eigen platform. Een lifestyleblog waarop ik mijn avonturen als reislustig journalist en tekstschrijver deel. Ik schrijf over mijn ondernemerslessen, over de reizen die ik heb gemaakt naar landen als Indonesië, Colombia en de Verenigde Staten, maar vooral heel veel over mijn favoriete eiland Curaçao. En natuurlijk gaan al die verhalen gepaard met zelfgemaakte foto’s.

Ondernemers.com

Voor Ondernemers.com schrijf ik SEO-teksten rondom bepaalde thema’s, die zijn gerelateerd aan een adverteerder waar in de artikelen naar wordt gelinkt. Een knap staaltje contentmarketing: bedoeld om beter gevonden te worden door zoekmachines als Google. Binnen dit thema schreef ik onder andere blogs over contentmarketing, effectieve manieren voor offline promotie en het belang van een aansprakelijkheidsverzekering.