Over mij
Hi, ik ben Elodie Kint. Journalist en tekstschrijver in Zeeland. Maar ik werk met net zoveel plezier in Rotterdam en op Curaçao. Lees meer over mij!
journalist, tekstschrijver, copywriter, redacteur, Zeeland, Rotterdam
15256
page-template-default,page,page-id-15256,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
Zeeuwse journalist en tekstschrijver

Elodie Kint

Hi, wat leuk dat je op mijn website bent beland! Ik zal me even voorstellen: ik ben Elodie Kint, 29 jaar en dol op schrijven. Dat doe ik dan ook al zo lang ik me kan herinneren. Als klein meisje schreef ik mijn eigen verhalen ‘op de computer waar meteen het papier uit kwam’ (oftewel: de typemachine) en tegenwoordig doe ik dat gewoon, helemaal bij de tijd, op een laptop.

 

De liefde voor letters begon al vroeg. Ik leerde mezelf – met de nodige hulp van mijn ouders – lezen. En toen ik eenmaal op school begon met schrijven, ben ik daar nooit meer mee gestopt. Ik flanste mijn eigen tijdschriften in elkaar, maakte boekjes die ik verkocht voor Giro555 en schreef hele manuscripten in de volste overtuiging dat ik op een dag de nieuwe Carry Slee zou worden.

 

Mijn passie werd mijn beroep
Voor mij was het dan ook algauw duidelijk dat ik ‘later’ iets wilde doen met schrijven. De keuze viel op de opleiding journalistiek aan de Fontyshogeschool in Tilburg en ik had geen betere keuze kunnen maken. In vier jaar tijd verbeterde ik mijn schrijfkunsten, leerde ik hoe ik verschillende doelgroepen moest aanspreken, en slaagde ik erin om van mijn passie mijn beroep te maken.

 

Na mijn afstuderen in 2015, kreeg ik direct een fulltime baan aangeboden bij regionaal dagblad PZC. Daar heb ik twee jaar lang met veel plezier gewerkt om in 2017 mijn koffers te pakken en te vertrekken naar Curaçao, waar ik als journalist aan de slag ging bij het Antilliaans Dagblad. Leerde ik bij de ene krant creatief en multimediaal werken, werd ik bij de andere uitgedaagd door me inhoudelijk ergens helemaal in te verdiepen en een coördinerende rol op me te nemen.

 

Freelance journalist en tekstschrijver
Maar het ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon en in 2019 besloot ik als freelance journalist en tekstschrijver aan de slag te gaan met mijn bedrijf Elo dit. Sindsdien werk ik voor uiteenlopende klanten. Zo ondersteun ik Rijkswaterstaat Zee en Delta bij de interne en externe communicatie. Schrijf ik inspiratiepagina’s voor Jumbo Supermarkten. En teken ik de ondernemersverhalen op van de klanten van DRV Accountants & Adviseurs.

 

Neem voor concrete voorbeelden van mijn werk eens een kijkje in mijn portfolio. En ga voor een overzicht van alle diensten die ik lever op het gebied van tekst en taal naar de homepage. Denk je dat ik iets voor jou of je bedrijf kan betekenen? Laat het me vooral weten! Je kunt me bereiken door een e-mail te sturen naar info [a] elodiekint.nl of het contactformulier in te vullen. Mijn uurtarief vind je hier.