CURRICULUM VITAE
Met mijn achtergrond in de journalistiek en werkervaring bij diverse mediabedrijven, durf ik kwaliteit van mijn teksten te garanderen. Bekijk hier mijn curriculum.
15824
page-template-default,page,page-id-15824,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

CURRICULUM VITAE

Elodie Kint


Personalia

Naam: Elodie Kint

Geboortejaar: 1994

Nationaliteit: Nederlandse

Rijbewijs: Ja

Werkervaring
2019 – heden Zelfstandig journalist en tekstschrijver, Elo dit, Rotterdam
Als zelfstandig journalist en tekstschrijver werk ik voor verschillende nieuwsmedia en bedrijven. Ik schrijf reportages, nieuwsberichten, achtergrondverhalen en interviews. Maar je kunt bij mij ook terecht voor webteksten, SEO-blogs, nieuwsbrieven en brochures. Kortom: alles wat met tekst en taal te maken heeft. Ik werk voor o.a. Jumbo.com, Rijkswaterstaat, PZC, Zeeland Business Magazine, Provincie Zeeland en DRV.

 

2017 – 2019 Journalist Antilliaans Dagblad, Willemstad, Curaçao
Vanuit een monumentaal pand in Willemstad schreef ik als journalist bij het Antilliaans Dagblad anderhalf jaar lang artikelen over alle eilanden die behoren tot het Nederlands Caribisch gebied. Met name over het nieuws dat speelde op het grootste eiland Curaçao. Maar ook Aruba, Bonaire, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten passeerden regelmatig de revue. Als allround redacteur werd ik ingezet op allerlei actualiteiten en dompelde ik me onder in uiteenlopende onderwerpen.

 

2017 Redacteur Algemeen Dagblad, Rotterdam
Begin 2017 maakte ik binnen de Persgroep een uitstapje naar de redactie van het Algemeen Dagblad. Ik draaide op de hoofdredactie in Rotterdam een aantal weken mee als verslaggever bij de nationale krant, als journalist bij de nieuwssite en als redacteur bij het tijdschrift dat wekelijks verschijnt op zaterdag. Bij AD Magazine dacht ik mee over nieuwe rubrieken, gaf daar vervolgens direct invulling aan en schreef diverse reportages en interviews.

 

2015 – 2017 Verslaggever PZC, Vlissingen
Na het behalen van mijn diploma journalistiek kreeg ik een werkervaringsplek aangeboden bij de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant). Hier vervulde ik van september 2015 tot en met september 2017 de rol van ‘vliegende keep’. Ik werkte met name als journalist in de regio’s en deed soms dienst als algemeen verslaggever voor de hele provincie. Behalve het schrijven voor de printuitgave, moesten er ook stukken gemaakt worden voor de website. Daarbij waren snelheid en een multimediale invulling – met foto’s en video’s – van belang.

 

2013 – 2015 Freelance verslaggever PZC & BN DeStem, Terneuzen
Als freelance journalist voor de regio Zeeuws-Vlaanderen schreef ik tijdens mijn opleiding journalistiek al reportages en nieuwsberichten, met de focus op jongeren.

 

2013 – 2015 Freelance redacteur bij online reismagazine stopandstare.nl
Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld kon ik bij online reismagazine Stop and Stare vertalen naar tekst. Ik begon met schrijven voor deze website vlak voor mijn stage op Curaçao. Artikelen betroffen zowel interviews en reportages, als nieuwsberichten en blogs.

 

2014 Redactionele stage Maters en Hermsen, Den Bosch en Leiden
Ik werkte als redactioneel stagiaire bij bedrijfsjournalistiek bureau Maters en Hermsen voor verschillende opdrachtgevers. Onder andere voor NS Stations, Alliander, EY en de Raad van de Kinderbescherming. Ik verzorgde interne en externe communicatie in de vorm van artikelen in
bedrijfsbladen en op websites. Deze stage werd beoordeeld met een ‘goed’ (cijfer: 8).

 

2013 Redactionele stage Antilliaans Dagblad, Willemstad
Op mijn achttiende vertrok ik voor een stage van drie maanden naar Curaçao. Ik selecteerde het nieuws voor de pagina’s Regionaal, Nederland, Internationaal en Sport en verwerkte het in de stijl van de krant. Dat probeerde ik zo snel mogelijk te doen, zodat ik ook nog op pad kon. Mijn harde werken werd beloond met een 9 als eindcijfer.

Opleidingen
Journalistiek, HBO 2011 – 2015 Fontyshogeschool, Tilburg
Minor Bedrijfsjournalistiek, HBO 2013 Fontyshogeschool, Tilburg
HAVO 2006 – 2011 Reynaertcollege, Hulst

Cursussen

Freelancen voor publieksbladen, Nathalie de Graaf, 2015
Basiscursus fotografie, Sylka Fotografie, 2016
Cursus reportage schrijven, Campus Persgroep, 2016
Instagramcursus productiviteit on fleek, C-Academy, 2018
Business Kickstart Cursus, Pretty Ambitious, 2018
Digital Nomad Instagram Course reizend ondernemen, SuusjeHQ, 2018
Masterclass ondernemen voor content creators, 2019
SEO-cursus: hoog in Google, TekstMeester.nl, 2019
Online SEO-cursus, Mark@ing, 2019
Masterclass Columns aan de Keukentafel, Eva Hoeke, 2021

Nevenactiviteiten
Hobbyfotografe
Blogger op Elodit.nl
Gastredacteur bij Stop and Stare

Overige ervaring

Bestuurslid studievereniging RAAK, schooljaar 2014 – 2015
Introductiecommissie FHJ, 2012, 2013, 2014
Initiatiefneemster en redacteur VESTROCK Magazine, 2013
Hoofdredacteur kampkrant introductieweek FHJ, 2013
Fotograaf studievereniging RAAK, schooljaar 2012 – 2013
Redacteur nieuwsbulletin Scouting ’t Jagertje Hulst, 2008-2009
Redacteur kinderkrant, BN DeStem, 2004